December loopt op rolletjes in jouw klas met deze slimme tips and tricks

De decembermaand kan een gekkenhuis zijn, maar wel een gezellig gekkenhuis. Sint, Kerst, de decemberkalender is vaak goed gevuld. Voor leerlingen en docenten is dit een gezellige periode in het jaar. Eerst de Sint die de school aandoet, schoentjes zetten en dan gaan we al weer richting de kerst en daarmee ook richting de kerstvakantie. Als docent merk je vast gedurende deze dagen dat leerlingen wat uit hun doen kunnen zijn met al die festiviteiten in het vooruitzicht. Daarom hebben we voor jou wat slimmigheden op een rijtje gezet waarmee jij je hoofd koel houdt gedurende deze dwaze dagen en zo georganiseerd mogelijk de decembermaand doorloopt. Zo kunnen jij en je klas het beste uit deze maand halen en er samen maximaal van genieten.

1. In control met mobile device management

Met al die feesten en cadeaus in het verschiet, neemt de onrust en spanning onder kinderen toe. Wat zal ik krijgen met pakjesavond? Heeft Sint iets in mijn schoen gestopt? Met al die vooruitzichten is het heel begrijpelijk dat kinderen sneller zijn afgeleid en bezig zijn met andere dingen. Toch wil je als docent natuurlijk door met de les. Mobile device management got your back. Bekijk waar leerlingen mee bezig zijn op hun device, beperk toegang tot websites en apps die niet mogen worden gebruikt, maak enkel de benodigde apps zichtbaar en zo zijn er nog meer mogelijkheden om de concentratie te bevorderen. Lees hier meer over mobile device management en de voordelen ervan.

2. Een (kerst)podium voor jouw school 

Communicatie is alles en in december zijn er nog wel wat agendapuntjes of praktische zaken waarvan je leerlingen en ouders op de hoogte wilt stellen. Een centraal punt voor deze mededelingen zorgt dat zowel leerlingen als ouders deze weten te vinden. Narrowcasting biedt een podium voor deze communicatie. Daarnaast is het ook ideaal om de corporate communicatie van de school een podium te geven. Vooral in december kan hier optimaal gebruik van worden gemaakt. Een welkomstboodschap voor de kerstmusical of een kerstwens aan alle leerlingen en ouders, mogelijkheden genoeg om de decembersfeer te verhogen in jouw school.

3. Een interactieve laatste schooldag

De laatste schooldag: leren komt volgend jaar wel weer, nu is het tijd voor wat vermaak! Nog geen inspiratie of ideeën voor activiteiten met je klas? Denk ook eens aan de interactieve spellen op het Mozabook platform. Van memorie tot puzzelen, genoeg games om je met je klas een tijd te vermaken. Met een collectie aan interactieve spellen hebben je leerlingen keuze uit verschillende leuke (en stiekem ook leerzame) spellen.

4. Toetsen in de cloud 

In januari is het al weer zo ver, de Citotoets komt er weer aan. Misschien denk je als docent al na hoe je dit gaat organiseren binnen jouw school. Hoe temper ik de zenuwen van mijn leerlingen? Waar gaan de leerlingen zitten? Zijn er genoeg pc’s? Pc? Waarom laat je de toets niet gewoon maken op Chromebooks? Kan dat dan? En of dat kan. Het Cito volgsysteem (LOVS) kan worden overgezet naar de cloud en zo kunnen jouw leerlingen gewoon op hun Chromebook de Citotoets maken. Ook tussentijdse toetsen kunnen zo op Chromebooks worden gemaakt, zo wordt toetsen flexibel. In de cloud toetsen biedt voordelen. Zo kunnen kinderen met concentratieproblemen de toets op een rustige plek maken en raken servers niet overbelast. Meer lezen over online toetsen en werken? check de Cloudwise blog.