Basisschool

De Regenboog

Een tekening van Eric de Noorman aan de muur, een skateboard op de grond en twee hagelnieuwe Chromebooks nog in verpakking op tafel. Zie hier het kantoor van Gert Kuipers, directeur van basisschool De Regenboog uit Vriezenveen.

De Regenboog maakt samen met 12 andere scholen onderdeel uit van de Stichting Christelijk Onderwijs Twenterand eo (SCOT). Kuipers is naast directeur van De Regenboog ook de bovenschoolse ICT’er van de stichting. Met andere woorden: hij is de aangewezen persoon om namens de scholengroep te vertellen over de samenwerking met HCS, die al bijna 15 jaar duurt.

Onze service belofte

Bepaal zelf de service voorwaarden

We adviseren wat past bij jouw situatie

We begeleiden jouw collega’s in hun nieuwe werkwijze

We programmeren de software van jouw systeem

We zorgen voor flinke kostenbesparing

Wij zorgen voor goede service en onderhoud

Bewust geen tablets

In samenspraak met het schoolteam én met HCS is ervoor gekozen om vol voor de Chromebooks te gaan. “Er waren al eerder initiatieven voor leerprogramma’s, zoals Snappet en Gynzy. Die zijn heel vroeg begonnen met het inzetten van hun systeem op tablets. We hebben daar ook naar gekeken, maar vonden het te vlak.” Het bleek de juiste keuze om wat langer geduld te hebben. “Je ziet nu de omslag van licenties naar methodes. Methodebouwers als Malmberg investeren heel veel in ICT-methodes die veel adaptiever zijn. Nú is de tijd om erin te investeren.”

 

Onderwijs leidend

“In alle keuzes is het onderwijs leidend. Voordat een leraar een device gaat aanschaffen, moet hij dat goed gemotiveerd bij mij aanvragen. Zo hebben wij geen iPads of andere tablets, de Chromebooks volstaan. Voordat we iets anders gaan doen, gaan we eerst goed onderzoeken. We durven best te investeren, maar het moet wel goed zijn voor het onderwijs. Dat standpunt hebben zowel wij als HCS. En zij kennen ons natuurlijk van haver tot gort. We vertrouwen op elkaars koers.”

Vraag nu een vrijblijvende presentatie aan

We helpen je graag! Bel ons voor een afspraak 074 – 2553131 of stuur een mail naar demo@hcs.nl

We hebben een eigen showroom

Waar je alle borden zelf kan ervaren én beleven

Vrijblijvend, gewoon kijken

Je bent ons niets verplicht

Wanneer het jou uitkomt

Pak je agenda erbij en plan een date